Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 11:58

Македонски министар: Осумњичени за двоструко убиство побегао у Београд па у Бугарску

Осумњичени за убиство 14-годишње девојчице у Скопљу и 74-годишњег фризера у Велесу побегао је у Београд, па у Бугарску, саопштио је министар унутрашњих послова Оливер Спасовски. Македонска полиција расписаће за њим међународну потерницу.
Љ. П. је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Србију кренуо 30. новембра аутомобилом у пратњи свог адвоката.
"Та особа је аутомобилом напустила земљу заједно са својим адвокатом и отишла у Београд, одатле је сутрадан кренула за Бугарску и ми ћемо даље утврдити све ове аспекте које имамо", рекао је министар Спасовски.
Љ. П. има десничарску проруску странку у Северној Македонији, бавио се грађевинарством, а био је у екстрадиционом притвору у Београду по међународној потерници Хрватске. Имао је и свој подкаст, преносе македонски медији.
Према ономе што се може видети на његовом Фејсбук профилу, Љ. П. се свакодневно оглашавао на тој друштвеној мрежи осим 27. новембра, када се, према истрази, догодило киднаповање и убиство 14-годишње девојчице.
Министар Оливер Спасовски рекао је на конференцији да је пет особа осумњичено за двоструко убиство. Тројици осумњичених је одређен притвор, а трага се за једном особом која се налази изван земље. Истиче да је мотив убиства девојчице користољубље и да је отац повезан са отмицом.
Главни јавни тужилац Гаврил Бубевски поручио је да ће за ова кривична дела бити изречене најтеже казне, као и да ће расписати међународну потерницу за једним осумњиченим.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.