Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 11:08

Спасовски: Отац умешан у отмицу ћерке, мотив користољубље

Министар унутрашњих послова Северне Македоније Оливер Спасовски рекао је на конференцији да је пет особа осумњичено за убиство 14-годишње девојчице у Скопљу и 74-годишњег мушкарца у околини Велеса. Тројици осумњичених је одређен притвор, а трага се за једном особом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << која се налази изван земље. Истиче да је мотив убиства девојчице користољубље и да је отац повезан са отмицом. Главни јавни тужилац Гаврил Бубевски поручио је да ће за ова кривична дела бити изречене најтеже казне, као и да ће расписати међународну потерницу за једним осумњиченим.
Министарство унутрашњих послова Северне Македоније, у координацији са јавним тужилаштвом, током протекле ноћи расветлило је случај двоструког убиства, рекао је министар Оливер Спасовски.
"Предузете мере нису нас довеле до извршиоца овог гнусног дела. Пет особа је осумњичено, тројици је одређен притвор, један је ван земље, а отац девојчице је приведен и саслушан“, рекао је Спасовски.
Истиче да је мотив убиства користољубље.
"При чему је једно од лица у договору, према првим сазнањима, са чланом породице организовало извршење кривичног дела у циљу изнуде новца од мајке", поручио је Спасовски.
Истакао је да убијени мушкарац из Велеса нема никакве везе са убијеном девојчицом.
"Због повезаности са једним од осумњичених одузето му је возило, па је девојчица тим возилом отета након што је отац претходно поделио информације да је сама код куће", рекао је Спасовски.
"Главни организатор и извршилац који је 27. новембра око 11 часова убио малолетницу пиштољем био је уплашен доказима до којих је Министарство унутрашњих послова могло да дође. Учинићу све да ово чудовиште приведемо правди чим крочи на наше тло", истакао је Спасовски.
Бубевски: За бегунцем ће бити расписана међународна потерница, тражићемо највишу могућу казну Главни јавни тужилац Гаврил Бубевски рекао је да почињена кривична дела имају најтежу квалификацију, а извршиоци ће бити кажњени најстрожом казном која се може изрећи у Северној Македонији.
Истакао је да је ухапшенима одређен притвор 48 сати ради обраде доказа и обдукције тела, након чега ће МУП изаћи са одговарајућим извештајем и јавно тужилаштво отворити поступак.
"Сада се води прелиминарна истрага, закон то дозвољава. За осумњичене који су у притвору биће изречена опасност од бекства и утицаја и најтежа могућа мера. За лицем које се не налази у земљи биће расписана међународна потерница", поручио је Бубевски.

Истакао је да су осумњичени због интензивне потраге за дететом након убиства одлучили да траже новац.
Девојчица је отета у улазу у зграду, одговорио је Бубевски на новинарско питање.
"Осумњичени у притвору и осумњичени за којим се трага су организована група и сада истражујемо њихове везе са оцем. Само посредни докази указују да је отац рекао када ће она изаћи из куће, па је имао неку комуникацију са њима. Двојица од тројице осумњичених рекли су да су сањали када ће, где и у које време девојчица напустити кућу", објаснио је Бубевски.
Указао је да је убијени 74-годишњак из Велеса осумњиченима дуговао око 500 евра, као и да је због тога изабран и да му је узет аутомобил којим је отета девојчица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.