Сремска Митровица чува српско наслеђе на северу Србије – отворене просторије Фондације Светозар Милетић (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2023, 11:39

Сремска Митровица чува српско наслеђе на северу Србије – отворене просторије Фондације Светозар Милетић (ВИДЕО)

У Сремској Митровици отворен је нови огранак Фондације ”Светозар Милетић” која ће значајно допринети очувању традиције, историје и културне баштине у том граду.
Матични огранак фондације отворен је пре више >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од три године у Новом Саду.
Међутим, након Новог Сада огранци фондације заблистали су у Суботици, Панчеву, а пре неколико дана и у Сремској Митровици.
”Ми ћемо се трудити да овде одржавамо одређена предавања и књижевне вечери где ћемо моћи да се упознамо са новим идејама и да на адекватан начин обележавамо успомену на Светозара Милетића, човека који је толико допринео развоју српске културе и правима српског народа”, рекао је Бранко Јаковљевић испред митровачког огранка фондације.

МИСИЈА ФОНДАЦИЈЕ СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ У пејзажу историјског богатства Србије, један од неизбрисивих трагова остављен је делом великог борца, Светозара Милетића.
Његово наслеђе није само историјска прича, то је живописна стварност коју Фондација „Светозар Милетић“ свакодневно чува и усмерава ка савременим изазовима.
Фондација „Светозар Милетић“ није само институционално обележје, већ живи ентитет који баштини и унапређује вредности које је Милетић тако неустрашиво заговарао.
Читаоница на позоришном Тргу у Новом Саду, са својим богатим библиотечким фондом, постала је средишње место где чланови фондације стичу нова знања и даље се усавршавају.
У срцу мисије фондације леже национална култура, историја, традиција, књижевност и борба за достојанство српског народа у савременом добу.
Један од њених кључних пројеката је „Политичка академија“, платформа која се бави едукацијом и оснаживањем младих.
Кроз ову иницијативу, фондација припрема нараштаје младих родољуба да дају свој пуни допринос српском друштву.
Међународна сарадња, издаваштво и научно-истраживачки рад само су неки од сегмената деловања фондације.
Њихов фокус на областима као што су историја, политика и култура показује посвећеност очувању и промоцији српског идентитета на глобалном нивоу.
Strani sajtovi turistima preporučuju novosadske pabove – „pristupačne cene, raznovrsna muzika, ljubazni meštani“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сремска Митровица чува српско наслеђе на северу Србије – отворене просторије Фондације Светозар Милетић (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.