Izvor: RTS, 30.Nov.2023, 07:13

Русија појачава нападе на Доњецк; Столтенберг: Руски циљеви у Украјини се нису променили

Рат у Украјини – 645. дан. Најжешће борбе воде се у правцу Авдејевке и Лимана, док украјинска војска спроводи контраофанзиву на левој обали Херсонске области, саопштавају украјинске оружане снаге.
Руске снаге тврде да су преузеле контролу над селом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Хромове у истом региону. Село се налази на западној ивици Бахмута, града који је током лета пао под Русију после вишемесечне битке и који је остао поприште тешких борби.
Украјина је тврдила да је убила пет „високих” руских званичника у нападу на зграду у окупираном делу Херсона. Оружане снаге земље саопштиле су да је циљ напада био састанак у селу Јувилејне након дојаве локалног становништва.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг упозорио је да блок не сме да потцени Русију и њену способност да настави да води рат у Украјини.
"Руска економија је на ратној основи, Путин има високу толеранцију за жртве, а руски циљеви у Украјини се нису променили", рекао је Столтенберг.
Европска унија је испоручила око 300.000 од милион граната које је обећала Украјини, рекао је украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба.
Кулеба је рекао да украјински захтеви значе да постоји потреба за већим усклађивањем украјинске и НАТО производње оружја и стварањем "евроатлантског заједничког простора" одбрамбене индустрије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.