Посветите се вежбању у исто време сваког дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 16:00

Посветите се вежбању у исто време сваког дана

Једноставно побољшање које можете учинити у свом режиму вежбања. Посветите се вежбању у исто време сваког дана. Фото: Pixabay/stevepb Нова студија спроведена на мишевима сугерише да овај ритам вежбања доноси неколико великих предности. Иако имамо централни, „главни“ телесни сат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у мозгу, имамо и друге, локализоване телесне сатове.
Према истраживању које је водио Универзитет у Манчестеру у Великој Британији, вежбање може ресетовати локалне телесне сатове у зглобовима и кичми.
Ако се то ресетовање дешава у исто време сваког дана, ови локални сатови могу боље да остану синхронизовани са главним сатом, открио је истраживачки тим.
Претходна истраживања су показала да несинхронизовани сатови у периферним ткивима могу повећати ризик од проблема као што су дијабетес и срчана обољења.
Научници су пратили сатове у хрскавици, кичми и мозгу мишева док су вежбали на тракама за трчање у различито време. Знамо да су ове области посебно укључене у вежбање и такође знамо да се вода из њих избацује током дана.
Ово свакодневно делимично ресетује локализоване телесне сатове. Оно што је тим открио је да активност која је додата процесу осмоларности (редукције воде) додатно ресетује ове сатове и, ако се изводи по доследном распореду, побољшане временске везе између телесних сатова.
Ови резултати тек треба да буду потврђени код људи, али су слични ефекти вероватно у игри.
Здравље костију и зглобова утиче на све, од тога колико добро можемо да обављамо спортске активности до вероватноће повреде или развоја стања као што је артритис.
Stvari koje znaju samo roditelji troje dece

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Посветите се вежбању у исто време сваког дана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.