Izvor: RTS, 17.Nov.2023, 07:10

Наоблачење са кишом, током ноћи нагли пад температуре

Данас наоблачење с кишом. Пре подне дуваће кошава, а после подне и увече северозападни ветар, понегде олујне јачине. Највиша температура до 15 степени. Увече и током ноћи нагло ће захладнети, па ће у брдско-планинским пределима киша прећи у снег. У Београду ветровито, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << с кишом и пљусковима. Највиша температура око 13 степени.
Последњег дана радне недеље претежно облачно и ветровито, местимично с кишом и пљусковима, који после подне могу бити праћени и грмљавином, а локално ће бити и обилнији, само ће се ујутро и пре подне на југозападу, југу и југоисотку задржати углавном суво.

Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама и јак, јужни и југоисточни, на југу Баната повремено са олујним ударима.
Пре подне на северозападу, а после подне и увече и у осталим крајевима ветар ће бити у скретању на умерен и јак северозападни, понегде и са ударима олујне јачине.
Најнижа температура од 2 до 10 степени, а највиша од 10 до 15 степени. Увече и током ноћи температура ће бити у осетном паду, па ће киша прећи у суснежицу и снег у брдско-планинским пределима западне, југозападне, јужне и источне Србије, али и понегде у централним пределима земље. 
У суботу претежно облачно, хладно и ветровито, на северу углавном суво, у осталим крајевима местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, нарочито на истоку и југоистоку Србије, а снег се очекује понегде и у нижим пределима.
Дуваће умерен и јак северозападни ветар, повремено са ударима олујне јачине, услед чега се на планинама очекује стварање снежних наноса. Најнижа температура од 0 до 6, а највиша од 4 до 8 степени.
Суво и хладно и другог дана викенда уз слабљење ветра, на северу земље са сунчаним интервалима, у осталом делу облачно, а само су у јужним крајевима још ујутро понегде могуће слабе падавине. После подне и увече постепено разведравање, док се на северу очекује наоблачење, понегде уз могућност слабе кише. Најнижа температура од -2 до 3, највиша од 3 до 8 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.