Izvor: RTS, 16.Nov.2023, 17:45

Дресер паса из Бање Ковиљаче: Без кажњавања до лепих манира

Двадесетједногодишњи Саша Митровић из Бање Ковиљаче, љубав према псима преточио је у посао и постао један од најмлађих предузетника у том крају. Бави се дресуром паса, а вест о њему прочула се широм света. Недавно је у његово двориште пас стигао приватним авионом. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Из Немачке у Бању Ковиљачу, приватним авионом. Тако је један пас допутовао само да би научио лепе манире. Систем обуке и дресуре паса без кажњавања техника је коју Саша Митровић примењује успешно већ шест година.
„Већина паса може да научи све оно што је потребно за породичног пса, за кућу, да буде нормалан, социјализован, да извршава неке основне наредбе и тако даље. Наравно, неке напредније ставке, напредније обуке обављају само одређене расе, као што су на пример радни пси, у смислу малиноа, немачки овчар, доберман”, каже Митровић.
Три до четири недеље потребно је псу да савлада команде које је поносно за камеру извела и Попи, енглески поентер. И Лара и Кали, немачке доге показале су своје умеће. Сви пси који бораве код Саше умиљати су и послушни чак и са странцима. За све то тврди, дресер, кључна је љубав према псима.
„Ставка број један, без те љубави не може овај посао да се ради, јер ово је да кажем неки начин живота, ово није само посао, овде мораш да будеш доступан двадесетчетири сата дневно, јер ипак су то жива бића, није то поправка аутомобила или нешто, да ипак можеш да одмориш“, додаје Саша.
За успешну дресуру важно је да се пас и човек добро разумеју. Најтежи тренутак је, каже Саша, растанак, али када од власника стигне потврда да пас и код куће примењује стечено знање, задовољство је највеће.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.