Izvor: RTS, 15.Nov.2023, 20:25

Француска амбасада у Приштини разматра враћање споменика палим српским војницима на претходно место

Амбасада Француске у Приштини саопштила је да ће размотрити враћање споменика палим српским војницима у Првом светском рату на раније место пошто је измештен недавно у спомен парку на приштинском православном гробљу.
Из амбасаде поручују да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << жале због полемике настале у јавности након померања спомен-плоче палим српским борцима, те да ће бити размотрене све техничке могућности како би сви споменици на том гробљу били окренути онако како су претходно стајали.

"У садашњим околностима, уз изазване емоције, амбасада ће, заједно са свим странама, размотрити техничке могућности како би сви споменици на војном делу гробља били окренути онако како су претходно стајали, а да то укључи и нову спомен-плочу у сећање на француске војнике који су изгубили животе током службе у оквиру Кфора", наводи се у саопштењу.
Амбасада позива на поштовање сећања на све пале војнике на фронту током Првог светског рата.
"Француска амбасада позива на поштовање сећања на све пале војнике на фронту током Првог светског рата, онако како се то чини церемонијом која се заједно организује са амбасадом Немачке, у знак француско-немачког помирења", наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.