Да ли мислите да би радници у одређеним професијама могли бити љубазнији? – питали смо Новосађане поводом Светског дана љубазности (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Nov.2023, 09:00

Да ли мислите да би радници у одређеним професијама могли бити љубазнији? – питали смо Новосађане поводом Светског дана љубазности (ВИДЕО)

Данас се широм света обележава Светски дан љубазности, последњих година све више препознат и у земљама попут Канаде, Јапана, Аустралије, Нигерије, Саудијске Арабије, али и у порасту у Индији, Италији, Сингапуру, Великој Британији и Србији. Психологија је више пута потврдила да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << љубазност директно утиче на нашу срећу. Изашли смо на улице и питали Новосађане да ли мисле да постоје одређене професије у којима би радници могли бити за нијансу љубазнији, ево шта су они рекли:
Упркос чињеници да љубазност доноси бројне добробити, многи сматрају да је ретко заступљена у свакодневном животу.
Ипак, гестови попут осмеха, лепе речи или искрених захвалница не коштају ништа. Радно место не би требало бити препрека у ширењу љубазности, поручују испитаници.
Иницијатива Светског покрета за љубазност инспирисала је конференцију о љубазности у Токију 13. новембра 1998. године, која је резултирала доношењем посебне декларације о толеранцији и прихватању различитости.
Фото: Градске инфо Иако не добија званичне иницијативе, овај дан може послужити као прилика појединцима да изразе љубазност према ближњима – поклоном, пријатном речју или делом према незнанцима или пријатељима.
Данас, више него икада, треба се подсетити важности љубазности у изградњи бољег друштва, без обзира на границе култура, раса и религија.
Узмимо ово као прилику да ширимо љубазност – осмехом, подршком, захвалношћу или једноставном поруком драгим људима.
Овај дан пружа прилику да се осврнемо на своје поступке и усмеримо се ка унапређењу толерантности и разумевања према другим културама, расама и религијама.
Mesto najpoznatije po kupusu i porodičnom stanovanju – šta se to krije u Futogu? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли мислите да би радници у одређеним професијама могли бити љубазнији? – питали смо Новосађане поводом Светског дана љубазности (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.