Izvor: RTS, 12.Nov.2023, 01:17

КК Црвена звезда: Нападнути наш функционер и новинари; КК Задар: Оштро осуђујемо инциденте и хулиганизам

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да су у два одвојена инцидента од стране маскираних нападача у Задру нападнути и повређени члан УО клуба, заједно са још једним пријатељем клуба са којим је био друштву, као и два члана новинарске екипе. Клуб из Задра, са >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << којим се Звезда састаје у недељу, осудио је нападе, наводећи да они бацају љагу на име клуба и град.
КК Црвена звезда саопштио је да је до напада дошло у суботу увече, по доласку из Барселоне, без икаквог разлога.
"Сви су у нападу од стране бројних маскираних хулигана претучени, и том приликом доживели су повреде", саопштио је КК Црвена звезда.

Клуб је затражио хитну реакцију надлежних органа, на првом месту хрватске полиције и служби безбедности као и привођење нападача.
"Просто је невероватно да се нападају људи који су у Задар стигли као део делегације нашег клуба, који нису имали никаква обележја нашег клуба на себи, нити су на било који начин провоцирали било кога!", саопштила је Звезда.
У саопштењу се наводи и да је посебно симптоматично да "ми као клуб из Београда већ имамо информације да оба напада повезује иста особа (возач таксија) који је са аеродрома превозио и новинарску екипу, и члана нашег Управног одбора".
Истичу и да је могуће да је ова ситуација последица отвореног писма навијача Задра које је потпуно непотребно подигло тензију, као и свега што се дешава током суботе у Задру.
"КК Црвена звезда Меридианбет и званично је затражио да се утакмица у недељу игра без присуства публике – јер нам увертира од суботе, када је без икаквог разлога почео својеврсни лов на људе из делегације нашег клуба, наговештава да услови за одигравање утакмице неће бити регуларни", закључује се у саопштењу.
КК Задар: Оштро осуђујемо ове тешке инциденте Кошаркашки клуб Задар саопштио је да оштро осуђује тешке инциденте који бацају љагу на име клуба и Задра као града.
"Физички напад на представнике гостујуће момчади и новинаре чин је хулиганизма који нема никакве везе са навијањем и љубављу према клубу. Такву скупину не можемо препознати и прихватити као навијаче, већ као скупину хулигана, а овакви инциденти никад нису и неће бити у складу с вриједностима које промичемо као клуб и заједница", поручио је клуб из Задра који се оградио од инцидената.
Осим казни, рескирамо нарушавање слике клуба и града, која је већ након овог чина неповратно нарушена, додаје се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.