Путин: Ситуација у свету тешка и напета

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Nov.2023, 13:00

Путин: Ситуација у свету тешка и напета

Председник Русије Владимир Путин оценио је да је ситуација у свету тешка и напета и указао на заоштравање старих и отварање нових сукоба у низу региона. Фото: Танјуг/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File Путин је, обраћајући се учесницима 11. састанка секретара савета безбедности земаља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Заједнице независних држава (ЗНД), који је данас почео у Москви, рекао да се то види нарочито на Блиском истоку, где је, како је навео, испровоцирана нова рунда палестинско-израелске конфронтације, у којој пре свега страдају цивили.
Према речима Путина, поједине земље покушавају да поткопају легитимне власти у државама ЗНД и везе између њих, што захтева координисан колективни одговор, преноси Интерфакс. „Акције неких држава директно су усмерене на подривање легитимних власти, друштвене стабилности и традиционалних вредности у земљама ЗНД, на нарушавање наших традиционалних блиских трговинских и културних веза“, рекао је председник Русије.
Додао је да се земље ЗНД и даље суочавају са заједничким претњама као што су тероризам, организовани криминал, трговина дрогом, илегалне миграције, радикализам и екстремизам, као и ризици у области економске, информационе, технолошке и биолошке безбедности.
„Све то захтева не само координисан колективни одговор, вец́ и велики превентивни рад“, нагласио је Путин.
Patel: SAD su protiv izraelske okupacije Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Ситуација у свету тешка и напета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.