Izvor: RTS, 07.Nov.2023, 11:40

Једна особа погинула у судару између Старог Жедника и Малог Београда

На путу између Старог Жедника и Малог Београда синоћ се догодила тешка саобраћајна несрећа у којој је једна особа изгубила живот, а три особе су лакше повређене, потврђено је РТС-у у Основном јавном тужилаштву у Суботици.
Према информацијама из >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тужилаштва, у несрећи која се догодила синоћ око 20.45 часова су учествовали трактор суботичких регистарских ознака и аутомобили сомборских и мађарских регистрација.
Како наводе у ОЈТ, до саобраћајке је дошло када је сомборски "опел", крећући се у истом правцу,  ударио у задњи точак трактора који се кретао из правца Малог Београда према Старом Жеднику, без светлосне саобраћајне сигнализације и без жутог ротационог светла.
"Опел" се занео и прешао на супротну страну пута којим се кретао "хјундаи" мађарских регистарских ознака који се тада сударио са сомборским аутомобилом. 
Од силине удара, сомборски "опел" се преврнуо на бок и остао препречен на путу, а трактор и мађарско возило су слетели са пута.
На лицу места повредама је подлегао возач "опела" Ђ. М. (74) из Липара, док су возач трактора Д. П. из Старог Жедника и Б. К. К. из Бачке Тополе и његова сапутница задобили лакше телесне повреде, наводе у тужилаштву.
Увиђај су обавили саобраћајна полиција и тужилац ОЈТ у Суботици који је издао налог за обдукцију преминулог возача који ће се извршити на Институту за судску медицину у Новом Саду.
Из тужилаштва наводе  да је погинули користио сигурносни појас, док возач "хјундаија" и његова сапутница нису.
Алкотест је код возача трактора и мађарског возила показао негативне резултате.
Против возача трактора биће поднета кривична пријава због кривичног дела тешког дела против безбедности јавног саобраћаја, кажу у Полицијској управи у Суботици. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.