Izvor: RTS, 05.Nov.2023, 06:54

Оружане снаге Украјине: Уништили смо три "Искандера"; Зеленски негира да амерички званичници лобирају за мир

Рат у Украјини – 619. дан. Руске снаге настављају нападе у Купјанском правцу, у правцу Бахмута, а уз подршку авијације покушавају да опколе Авдејевку. Оружане снаге Украјине саопштиле су да су уништиле три "Искандера". Председница Европске комисије Урсула фон дер >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Лајен у изненадној посети Кијеву током које је изјавила да је Украјина направила "изванредан напредак" ка пријему у Европску унију.
Оружане снаге Украјине настављају контраофанзиву, док руске снаге покушавају да опколе Авдејевку и поврате изгубљену територију у правцу Бахмута. Кијев тврди да има успеха на мелитопољском правцу.

Руске снаге су синоћ крстарећим и балистичким пројектилима напале Дњепропетровску и Полтавску област, док је украјинска ПВО саопштила да су уништена три "Искандера".
Украјинске оружане снаге саопштиле су и да су погодиле поморску и лучку инфраструктуру у фабрици у лучком граду Керчу на Криму.
Сједињене Америчке Државе најавиле су ново оружје и опрему за Украјину вредне око 425 милиона долара.
У Кијев је у суботу изненада дошла председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен која је истакла велики напредак Кијева у реформама, посебно у правосуђу, и најавила нову помоћ Украјини од три милиона евра. Зеленски је обећао наставак и реформи и борбе против корупције. Негирао је да амерички званичници лобирају за мир.
Украјина је против руског патријарха Кирила подигла оптужницу у одсуству.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.