Гујон: Писци из дијаспоре су мост који спаја матицу са светом

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Okt.2023, 14:12

Гујон: Писци из дијаспоре су мост који спаја матицу са светом

У оквиру Међународног сајма књига у Београду данас је одржан скуп на којем су писци, књижевници и издавачи дијаспоре и региона, из 11 земаља европског и америчког континента, представили своја дела, а директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да је њихов допринос култури велики и да представљају мост који спаја матицу са светом. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону сваке године окупља писце, ауторе књижевних дела, представнике удружења из дијаспоре и региона са својим издавачким делатностима, који својим уметничким стварањем доприносе развоју српске културе.Гујон је објаснио за Танјуг да међу представницима из 11 земаља, има оних који долазе из Канаде, Француске, Швајцарске, Немачке и Аустрије, а када је реч о региону из Мађарске, Словеније, Македоније и Румуније.
„И сви заједно ћемо да представимо њихова дела, њихове књиге, да покажемо колики је њихов допринос српској култури”, рекао је он уочи скупа, пренео је Танјуг.
Он је рекао да се српска култура не ствара само у Србији, већ где год живе Срби и да све то чини српски културни простор.„И писац који у Њујорку или Паризу пише на српском језику, даје свој допринос српској култури. То је велика ствар”, навео је он, пренео је Танјуг.
Гујон је истакао и да постоје бројни наши писци у дијаспори који објављују књиге на страним језицима, што је, како је оценио, значајно, јер на тај начин приказују српску културу странцима.
Selaković svečano uručuo Boračke spomenice borcima u Babušnici

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гујон: Писци из дијаспоре су мост који спаја матицу са светом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.