Izvor: RTS, 28.Okt.2023, 05:52

Кијев и Москва настављају рат дроновима; Орбан: Стратегија ЕУ пропала, Украјинци неће победити на фронту

Рат у Украјини – 612. дан. Руска војска је током јучерашњег дана беспилотним летелицама напала Миколајев, Херсон и Харков, тврди Кијев. Москва је, са друге стране, саопштила да је одбијен напад украјинског дрона близу нуклеарне електране Курск. Председница Европске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је да Комисија ради на предлогу да се део профита добијеног од замрзнуте руске државне имовине проследи Украјини. Мађарски премијер Виктор Орбан рекаo је да је стратегија Европске уније у вези са ратом у Украјини "пропала" и да би блок требало да направи план Б јер Украјинци неће победити на фронту.
Кијев је оптужио Москву за ракетни напад на Изјум, у којем је како тврде, повређено најмање осам ватргасаца спасилаца. Нападнут је, кажу и Херсон, уништено је неколико кућа, а повређено је седам особа. 
Тврде и да су руске снаге изгубиле најмање једну бригаду војника покушавајући да напредују ка Авдијевки.
Министарство одбране Русије је, са друге стрaне, саопштило да су снаге те земље осујетила украјински напад дроном у близини нуклеарне електране на југу земље.
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је да Комисија ради на предлогу да се део профита добијеног од замрзнуте руске државне имовине испоручи као помоћ Украјини.
Француски председник Емануел Макрон осудио је недавни сусрет и руковање мађарског лидера Виктора Орбана са Владимиром Путином.
Мађарски премијер Виктор Орбан рекаo је да је стратегија Европске уније у вези са ратом у Украјини "пропала" и да би блок требало да направи план Б јер Украјинци неће победити на фронту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.