Izvor: RTS, 24.Okt.2023, 16:18

Папа Фрања прихватио оставку пољског бискупа након истраге о "геј оргији"

Папа Фрања прихватио је оставку пољског бискупа Гжегоржа Kашака, чију бискупију недељама потресају извештаји о "геј оргији" у којој је учествовала мушка проститутка у стану свештеника.
Ватикан није саопштио разлог због којег је бискуп Kашак поднео >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << оставку са чела бискупије Сосновјец на југозападу Пољске, пренео је АП.
Његова бискупија била је у центру пажње више од месец дана, након што је један од његових свештеника био код кривичном истрагом јер је наводно организовао "геј оргију" у његовом стану у Дабровој Горњичи.
Пољски медији пренели су да је проститутка, мушкарац, колабирао након што се предозирао пилулама за еректилну дисфункцију.
Тужилаштво је саопштило да је свештеник осумњичен, јер "није пружио помоћ особи чији је живот био угрожен" и наводно покушао да забрани полицији и хитној помоћи да уђу у стан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.