Izvor: RTS, 21.Okt.2023, 00:31

САД и ЕУ траже хитно смањење тензија и примену споразума између Београда и Приштине

САД и Европска унија позвале су на "хитно смањење тензија" и на "брзу и безусловну" примену Споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине и повратак дијалогу, наводи се у заједничкој изјави усвојеној на Самиту САД и ЕУ у Вашингтону.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << У делу заједничке изјаве који се односи на регион Западног Балкана наводи се да САД и ЕУ "поново потврђују заједничку посвећеност стабилности на Западном Балкану и европској перспективи региона".

"Сви партнери морају наставити потребне реформе, како би напредовали на свом европском путу”, наведено је у документу објављеном на сајту Европске комисије.
У документу се позива на смањење тензија и нормализацију односа Београда и Приштине кроз дијалог којем посредује Европска унија.
Домаћин Самита САД-ЕУ био је амерички председник Џозеф Бајден, заједно са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном, док су ЕУ представљали председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел и високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.