Војводина уживо окупила светске и домаће стручњаке из области вештачке интелигенције (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 17:28

Војводина уживо окупила светске и домаће стручњаке из области вештачке интелигенције (ВИДЕО)

Прва међународна конференција о уложи вештачке интелигенције у медијима одржана је јуче у згради Ректората у организацији портала Војводина уживо. Фото: Војводина уживо Портал Војводина уживо довео је најеминентније стручњаке из области медија, науке и привреде у Србију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да разговарају о утицају вештачке интелигенције на друштво, са посебним фокусом на медије, образовање и привреду.
Погледајте изјаве панелиста и делић атмосфере са јучерашње AIMedia2023 конференције:
Светски и домаћи стручњаци на конференцији AIMedia2023: Грег Бајшман (Greg Beitchman) тренутно је специјални саветник за медије за Блоомберг (свет), бивши потпредседник ЦНН-а за економски развој и партнерство за свет (Global Head of Business Development and Partnerships), бивши руководилац Ројтерса за мултимедију за цео свет (Global Head of Multimedia) и новинар са двадесетогодишњим искуством, био је говорник на конференцији AIMedia2023.
Током своје каријере у медијској индустрији, учествовао је у покретању канала за Ројтерс, Times Global Broadcasting, CCTV и The Tribune Group. Као менаџер у медијима надгледао је и развој пословања са продајом садржаја на међународном нивоу за преко 1000 медијских партнера који су били повезани са тадашњим централним медијским кућама Ројтерс и ЦНН. Грег је почео као новинар, а онда, након успешне каријере одлучио да пређе у менаџмент компанија у којима је радио, тако да има посебно искуство и новинара и руководиоца у медијима.
Русмир Нефић медијски предузетник који има јединствен таленат и визију да препозна и постави нове медијске садржаје не само у нашем региону Западног Балкана, већ и у Европи. Русмир је један од оснивача телевизије Н1, а пре три године, поставио је и EuronewsСрбија, а убрзо након тога и Bloomberg Adria, нову медијску мрежу, са фокусом на пословне и финансијске вести, која ради истовремено на пет тржишта у уредничким центрима у Босни и Херцеговини, Хрватској, Северној Македонији, Србији и Словенији.
Проф. др Ђорђија Петкоски је дугогодишњи предавач на Вортон бизнис школи Универзитета у Пенсилванији (Warton University) и вишедеценијски консултант Светске банке. Др Петкоски предаје о корпоративној одговорности и етици а међународно је признат предавач са преко 300 предавања на водећим универзитетима и међународним конференцијама, укључујући годишње састанке ММФ-а , Светске банке и Европског парламента. Аутор је или коаутор 15 књига и преко 180 чланака и извештаја. Његови радови су објављени у водећим часописима као што су Harvard Business Review i Journal of Business Ethics. Др Петкоски је био Фулбрајтов стипендиста и гостујући професор Универзитета Харвард и Масачусетског технолошког института (МИТ). Осим два доктората из економије и електротехнике има и завршен мастер на Универзитету Харвард.
Својом огромном енергијом и искуством дао је посебан допринос панелу на којем се, између осталог причало и о улози вештачке интелигенције у образовању.
Ана Марковић, директор за дигиталне медије из компаније Wireless Media Group из Београда говорила је на првом панелу о улози вештачке интелигенције у медијима, са посебним освртом на оглашавање у дигиталном формату. WMGје број прва дигитална медијска компанија на Западном Балкану са импресивним бројем брендова – 32 дигитална издања, 8 штампаних издања и 3 телевизије.
Бојан Бркић, главни и одговорни уредник канала Euronews Србија. Пре тога Бркић је 16 година био на месту заменика главног и одговорног уредника Информативног програма Радио-телевизије Србије (РТС), а пре доласка у РТС радио је и за БК ТВ и ТВ Политика. Euronews је најгледанији међународни информативни канал у Европи и поноси се тиме да користи неколико језика у свом програму и мултикултуралношћу. Euronews је како се то сада каже “глокални” медиј, – глобалан, а покрива дешавања на локалу.
Владимир Милосављевић је руководилац сектора Паметна мобилност (Смарт Мобилити) у компанији Континентал из Новог Сада (Continental АG). Владимир, између осталог, заједно са својим колегама ради и на развоју аутономне вожње уз помоћ вештачке интелигенције. Континентал у Истраживачко развојном центру у Новом Саду и у фабрици запошљава укупно 1600 младих инжењера и можемо слободно рећи да су постали један од центара трансформације Новог Сад, али и државе Србије. Искуство из прве руке у примени вештачке интелигенције и начин на који се то примењује у Новом Аду на производе који ће ностити назив “маде ин Сербиа” била је окосница другог панела конференције AIMedia2023.
проф. др Дубравко Ћулибрк директор Развојно истраживачкох института за вештачку интелигенцију Србије, са седиштем у Новом Саду један од најмлађих доктора наука, професор на Новосадском ФТН-а. Искуства и примењено знање на развоју вештачке интелигенције, дало је посебан печат другом Панелу наше AIMedia2023конференције.
Немања Старовић државни секретар у Министарству одбране који је изузезно одговорно говорио о уложи вештачке интелигенције у одбрамбеној индустрији.
Za najdužu novosadsku ulicu možda niste ni čuli, a dugačka je skoro 7 kilometara! (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војводина уживо окупила светске и домаће стручњаке из области вештачке интелигенције (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.