Нетањаху: Свет да се уједини да победи Хамас,баш као што је победио нацисте и ИД

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Okt.2023, 17:20

Нетањаху: Свет да се уједини да победи Хамас,баш као што је победио нацисте и ИД

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је данас да се свет мора ујединити да победи Хамас, као што је раније уједињен победио терорите Исламске државе (ИД) или нацисте, преноси Гардијан. Фото: Танјуг/AP Photo/Jacquelyn Martin, pool Нетанијаху је у обраћању у Кнесету нагласио да је израелски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << народ уједињен у свом циљу да победи.
Казао је да ће бити спроведена истрага о обавештајним и безбедносним пропустима који су омогућили палестинским милитантима Хамаса да изведу тако разоран напад 7. октобра, у ком су убили више од 1.300 људи и ранили близу 4.000 њих, уз киднаповање око 200 талаца. Он је у говору у израелском Кнесету нагласио да свет мора да се уједини да победи Хамас.
„Овај рат је и ваш рат“ , нагласио је израелски премијер.
Рекао је да сада многи широм света разумеју са чим се Израел суочава.
„Они схватају да Хамас представља нову верзију нацизма. Као што се свет ујединио да победи нацисте и Исламску државу, тако се мора ујединити да победи Хамас“, казао је израелски премијер.
Нетанијаху је оценио да је израелски рат против терористичких група у Појасу Газе егзистенцијална битка против сила таме. „Хамас је део осовине зла Ирана и Хезболаха. Они имају за циљ да уроне Блиски исток у понор хаоса“, нагласио је Нетанијаху.
Он је упозорио Иран и Хезболах да не тестирају његову земљу нападима на северу, преноси АП.
„Чак и након 75 година, рат за независност није завршен. Победићемо, јер је наше постојање овде доведено у питању“, рекао је израелски премијер у обраћању Кнесету на отварању зимског заседања.
Putin i Asad pozvali na prekid granatiranja i raseljavanja Pojasa Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетањаху: Свет да се уједини да победи Хамас,баш као што је победио нацисте и ИД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.