Izvor: RTS, 15.Okt.2023, 23:29

Злочин из мржње у Илиноису, станодавац убио шестогодишњег муслиманског дечака и тешко ранио његову мајку

Седамдесетједногодишњи мушкарац из Плејнфилда у америчкој савезној држави Илиноис оптужен је за убиство и злочин из мржње након што је избо ножем шестогодишњег дечака и његову мајку, само зато што су муслимани. Дечак је преминуо од последица рањавања, а мајка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је тешко повређена.
У саопштењу које је објављено из канцеларије шерифа округа Вил, наводи се да су службеници реаговали на хитан позив 32-годишње жене која је тврдила да ју је станодавац напао ножем.
"Детективи су успели да утврде да су обе жртве овог бруталног напада биле мета осумњиченог због тога што су муслимани, као и због актелног блискоисточног сукоба који укључује Хамас и Израел", наводи се у саопштењу канцеларије шерифа.
На лицу места, полицајци су пронашли 71-годишњег осумњиченог како седи испред куће, а док су жртве биле у кући. Обоје су имали преко десет убодних рана по телу.
Осумњичени није дао изјаву детективима, али како се наводи сакупљено је довољно доказа да буде формално оптужен за убиство, злочин из мржње и друге прекршаје.
Највећа муслиманска организација за грађанска права у Америци CAIR International изразила је узнемиреност због овог напада.
"Шокирани смо и узнемирени сазнањем да је власник стана у Чикагу, изражавајући антимуслиманске и антипалестинске ставове, упао у стан муслиманске породице и напао их ножем, повредио мајку и убио њеног шестогодишњег сина", истичу из организације.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.