Мали у Маракешу на скупу Светске банке и ММФ, састаје се са највећим финансијерима

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Okt.2023, 07:01

Мали у Маракешу на скупу Светске банке и ММФ, састаје се са највећим финансијерима

Потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали боравиће од данас до 12. октобра у Мароку, где ће учествовати у раду годишње конференције Светске банке и Међународног монетарног фонда у Маракешу и састати се са највећим финансијерима из целог света. Фото: Танјуг/Сава Радовановић
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Министар Мали ће имати састанке са великим банкама које подржавају Србију у финансирању највећих пројеката, као сто су Bank of America, Deutsche banka, JP Morgan, Citi bank, BNP Paribas и другим.

Потпредседник Владе Србије Мали ће учествовати на округлом столу са највећим инвеститорима из целог света, који улажу у обвезнице Републике Србије и представити им постигнуте резултате, макроекономске показатеље и друго.
Мали ће од данас имати састанке са потпредседницом Светске банке Антонелом Басани, представницима земаља из региона Западног Балкана, замеником директора ММФ Бо Лијем, затим са шефом Citi Bank делегације Георгијем Јордановом и са министарком финансија Краљевине Мароко Надијом Фетах.
Министар Мали ће одржати састанак и са директором Департмана за Европу ММФ Алфредом Камером, као и са представницима Саудијског фонда за развој.
Потпредседник владе Мали ће посетити AM23 Campus где ће бити одржана пленарна седница Одбора за развој, а састаће се и са директорком Конституенце у Светској банци, којој припада и Србија, Доминик Фавре.
Мали ће имати одвојене састанке и са представницима MIGA и PIMCO.
Годишњи скуп Светске банке и Међународног монетарног фонда почео је данас у мароканском граду Маракешу и траје до 15. октобра.
На овом скупу ће бити присутни министри финансија и гувернери централних банака из више од 190 земаља, а циљ окупљања је, према речима директорке ММФ Кристалине Георгиеве, „градња мостова ка будућем одрживом и инклузивном расту“.
У делегацији Србије је и гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.
Одличне вести за најстарије суграђане У Нови Сад пристигло 43.000 пензионерских картица – уведено ново радно време шалтера али и друге погодности, ево о чему је реч

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали у Маракешу на скупу Светске банке и ММФ, састаје се са највећим финансијерима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.