Izvor: RTS, 06.Okt.2023, 11:40

Амбасада Либије захвалила Србији на помоћи упућеној након катастрофалних поплава

Амбасадор Либије у Београду Мохамед Галбун захвалио се председнику Србије Александру Вучићу, Влади Србије и српском народу на искреној солидарности са либијским народом и упућивању близу 145 тона хитне хуманитарне помоћи граду Дерни након разорних поплава. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Амбасадор Мохамед Галбун је навео да је посета председника Србије Александра Вучића амбасади Либије ради личног изражавања саучешћа, у суботу 16. септембра, јасан доказ и потврда дубине историјских односа и сталне повезаности између двеју земаља кроз време, саопштила је амбасада Либије. 
Из амбасаде су додали да се председник Србије уписао у књигу жалости изразивши најдубљу тугу и саосећање са Либијом, њеном владом и целокупним народом и потврдио спремност Србије да упути тражену помоћ ради суочавања са последицама страшне хуманитарне катастрофе.
"Такође упућујемо најдубљу захвалност председници Владе Србије, свим министрима у Влади и целом пријатељском српском народу", навео је Галбун. 
Амбасада се захвалила и амбасадорима акредитованим у Србији, отправницима послова, свим члановима дипломатског кора и представницима организација цивилног друштва који су либијском народу упутили изразе саучешћа, било својим личним присуством у амбасади, било позивима или преко средстава јавне комуникације.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.