Izvor: RTS, 05.Okt.2023, 06:05

Кијев: У нападу на Харковску област страдало 49 особа; Путин: Колеге на Западу су изгубиле осећај за реалност

Рат у Украјини – 588. дан. У руском нападу на село Гроза у Харковској области страдало је 49 особа, саопштио је Кијев. Губернатор Курске области Роман Старовојт тврди да је Украјина током ноћи гранатирала град Риљск касетном муницијом, те да је том приликом рањена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << једна особа, а оштећено неколико кућа и возила. Председник Украјине Володимир Зеленски допутовао је у шпанску Гранаду на Самит Европске политичке заједнице. Запад је изгубио осећај за реалност и прекршио је сва правила, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Након што је смењен председавајући Представничког дома америчког Конгреса Кевин Макарти, аналитичари оцењују да би највећа жртва хаоса на Капитол хилу могла да буде даља помоћ Украјини.

И председник САД Џозеф Бајден признао је да је забринут да би сукоби републиканаца у Конгресу могли да нашкоде слању помоћи Украјини.
"То ме забрињава, али знам да постоји већина чланова Представничког дома и Сената из обе странке који су рекли да подржавају слање помоћи Украјини", рекао је Бајден.
Бивша новинарка Првог канала руске телевизије Марина Овсјаникова, која је привукла пажњу целог света када је упала уживо у емитовање вечерњих вести са плакатом на којем је писало "Зауставите рат" и "Лажу те", осуђена је у одсуству на осам и по година затвора.
Руске снаге су у среду обориле 31 украјински дрон изнад Белгородске, Брјанске и Курске области које се граниче са Украјином, саопштило је руско Министарство одбране.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.