Izvor: RTS, 29.Sep.2023, 15:22

Вучић са Орбаном и личним изаслаником председника УАЕ у Палати "Србија"

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном и личним изаслаником председника Уједињених Арапских Емирата, принцем престолонаследником Абу Дабија шеиком Каледом бин Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Трилатерални састанак је одржан у оквиру иницијативе за успостављање стратешке безбедности региона у области енергетике, водоснабдевања, прехрамбене индустрије и људских ресурса.

После састанка, Вучић и Орбан одржали су конференцију за новинаре, у 14.15, у Палати "Србија".
Вучић je на Инстаграму навео да је саговорнике детаљно обавестио о последњим догађајима на Косову и Метохији.
"Размотрили смо бројне теме у оквиру иницијативе за успостављање стратешке безбедности региона у области енергетике, водоснабдевања, прехрамбене индустрије и људских ресурса. Разговарали смо и о великим инвестиционим потенцијалима који су се отворили у оквиру предстојећег Експоа 2027, као и о ширењу сарадње у области нових пројеката, иновација, истраживања, здраве и зелене енергије и технологија будућности", навео је Вучић.
Он је додао да је захвалан пријатељима из УАЕ и Мађарске на спремности "да чују наше предлоге, планове и идеје, као и на интересовању да учествују у даљем развоју Србије, али и на посебној посвећености јачању чврстог партнерства са нашом земљом и његовој надоградњи у годинама које долазе".

Председник Вучић је на аеродрому пожелео добродошлицу шеику Бин Заједу ел Нахјану и навео да та посета на јединствен начин афирмише партнерство Србије и УАЕ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.