Izvor: RTS, 29.Sep.2023, 14:42

УНС: Идентификован и задржан осумњичени за претње спаљивањем редакцији "Данаса"

Осумњичени за претње спаљивањем редакцији дневног листа "Данас" идентификован је у четвртак, претресен је стан који је користио и, по налогу Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал, одређено му је задржавање до 48 часова, потврдио је Удружењу новинара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић.
Осумњиченом М. С, по налогу Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал, одређено је задржавање у полицијским просторијама до 48 часова, у ком року ће бити доведен у Посебно тужилаштво на саслушање у својству окривљеног за кривично дело угрожавање сигурности, рекао је тужилац Бранко Стаменковић за УНС.
"Током вечери полицијски службеници Службе за борбу против високотехнолошког криминала извршили су претрес стана и других просторија које је осумњичени користио, ради утврђивања трагова кривичног дела и обезбеђења доказа", навео је Стаменковић.
Претњу и велики број увредљивих коментара добила је пре два дана редакција Данаса на друштвеној мрежи Фејсбук, као реакцију на текст "Каква је улога СПЦ у трагичним догађајима на Косову".
Из редакције Данаса написали су да их је "посебно забринуо један од коментара, у ком се позива на спаљивање редакције".
Главни и одговорни уредник листа Данас Драгољуб Петровић поднео је кривичну пријаву против НН лица по којој су поступили тужилаштво и полиција, a Удружење новинара Србије затражило од Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал да пронађе ко је одговоран за претње и покрене поступак.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.