У Привредној комори Војводине Конференција поводом Светског дана туризма

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2023, 16:11

У Привредној комори Војводине Конференција поводом Светског дана туризма

У великој сали Привредне коморе Војводине данас је одржана традиционална Конференција поводом Светског дана туризма.
Учесници су се дотакли бројних глобалних питања, попут преиспитивања туризма, превасходно његове одрживости, те питања која се односе на адаптабилност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ове гране и представљање актуелних кретања у туризму и утицаја ових кретања на позиционирање домаћег туризма на светском тржишту.
„Оно што су теме данашње конференције су иновације у туризму, заправо оно што је и Светска туристичка организација промовисала, а то су инвестиције у туризму. Те инвестиције се првенствено односе на кадрове, иновације, инфраструктуру и на предузетништво. Такође, као друга тачка данашње конференциеј, тема ће бити рурални и вински туризам, који су шанса за даљи развој АП Војводине“, изјавио је преседник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.
Фото: Градске инфо „Укупан број туристичких долазака у Републику Србију у периоду јануар – јул 2023. године износио је 2,3 милиона, што је за 13% више у односу на јануар – јул 2022. године. Домаћи туристи су остварили 51% укупних долазака, док су 49% били доласци страних туриста. Од укупног броја туристичких долазака, 17% су чинили доласци на подручју АП Војводине. Број долазака  страних туриста у Војводину  повећан је  за 8% у односу на период јануар – јул 2022. године.
У Војводини је  најпосећенији био Град Нови Сад, где је забележено 133 хиљада долазака туриста, што је за 12% више у односу на исти  период прошле године а већина су били страни туристи“, додао је Вучуревић.
Покрајински секретар за привреду и туризам Др Ненад Иванишевић истако је да  је Покрајинска влада у протекле две  године определила  преко 700 милиона динара за директну подршку развоју туристичке инфраструктуре. Фото: Градске инфо Томе иду у прилог и чињенице да је у октобру 2022. године што се тиче туристичке посећености неупоредиво боља статистика у односу на целу 2019. годину , а према досадашњим резултатима и ова година завршиће се са бољим резултатима негопретходна.
Стабилне финансије у Републици Србији доприносе стабилним финансијама у АП Војводини и ми ћемо наставити да улажемо у развој туристичке инфраструктуре. У наредном периоду биће расписан нови конкурс за директну подршку пружаоцима услуга у туризму. Оно што се најављује као новина јесте издвајање набавки за електричне аутомобиле и електричне бицикле.
Најављујући престојећи Сајам туризма у Новом Саду Иванишевић је истакао да ће се на павиљону секретаријата представити и туристичке организације Босне и Херцеговине као и града Требиња.
Фото: Градске инфо Оснивач и директор агенције Бит Ивентс Немања Димић  рекао је да је важно да се одржавају овакви скупови како би се разговарало о начинима унапређења туризма.
Stiže nova pomoć: Penzionerima još 20.000 dinara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Привредној комори Војводине Конференција поводом Светског дана туризма се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.