Izvor: RTS, 24.Sep.2023, 06:00

На снази црвени метео-аларм – очекује се месечна количина падавина

У Србији је данас у већини крајева на снази црвени метео-аларм, највиши степен упозорења на падавине које током 24 часа могу бити као месечна количина. У неким пределима биће и до 100 литара кише по метру квадратном. С кишом стиже и осетно свежији ваздух, па ће бити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << хладније за десет до 15 степени. Највиша температура биће од 17 на северозападу до 27 степени на истоку земље. Стабилизација времена се очекује сутра, у другом делу дана.
Другог дана викенда биће умерено до потпуно облачно и осетно хладније са кишом, пљусковима, грмљавином и локалном појавом града.

Очекују се обилне падавине, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80 mm, а локално и око 100 mm за 24h, што представља месечну количину падавина.
Због тога је у већем делу Србије на снази највиши степен упозорења. Тимови Сектора за ванредне ситуације су у приправности, а ватрогасно-спасилачке јединице превентивно обилазе терен.
Грађани, посебно они који живе близу водотока, треба да прате упутства надлежних штабова. 
Дуваће слаб и умерен ветар, а на истоку Србије и у планинским пределима повремено и јак северозападни. 
Најнижа температура кретаће се од 14 до 18, а највиша од 17 на северозападу и западу до 27 степени на истоку и крајњем југоистоку земље.
У Београду се, нарочито у другом делу дана очекују обилне падавине, понегде и до 60 литара по метру квадратном.
Јутарња и највиша дневна температура неће се много разликовати, од 17 до 19 степени.
У понедељак се, у првом делу дана обилнија киша очекује још у Поморављу, као и на југу и југозападу земље уз локалну појаву пљускова са грмљавином.
У току дана постепена стабилизација времена.
Дуваће слаб и умерен, источни и североисточни ветар. 
Најнижа температура износиће од 13 до 17, а највиша од 22 до 26 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.