Izvor: RTS, 22.Sep.2023, 16:09

Олимпијада - сан браће триатлонаца из Лесковца

Лесковачко спортско Удружење "Победник 016" најмлађи је триатлон клуб у земљи који је за кратко време изнедрио двојицу државних првака. Браћа Андрија и Новак Стојиљковић обарају сопствене рекорде у триатлону и желе да стигну до олимпијаде.
"Осећај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је супер. Спорт ми је занимљив, тај прелазак с пливања на бицикл, на трчање" наглашава Андрија Стојиљковић, триатлонац.


"Волим једноставно да дотакнем те моје горње границе издржљивости" каже Новак Стојиљковић, триатлонац.
Упорни, смели, вешти. Уз јаку вољу, одрицање и велики рад стижу до победничког постоља на државним такмичењима. За седаманаестогодишњег Андрију и две године млађег брата Новака сваки тренинг и надметање је прави изазов. Такмиче се у различитим категоријама али им је циљ исти-да буду олимпијски триатлонци.
"Триатлон, крос триатлон, дуатлон, крос дуатлон и акватлон. У свим тим дисциплинама сам првак на државном нивоу", додаје Никола.
"Био сам 5 пута државни првак и на 2 такмичења сам био вицешампион. То нам пуно значи што смо заједно у спорту и имамо да кажем мотиватора на тренингу" додаје Андрија.
У животу и спорту ветар у леђа даје им отац Александар који у 40-ој не одустаје од триатлона и такмичења. Свакодневно заједно јачају дух и тело.Напорно је али је каже и задовољство велико.
"Код деце је јако битна мотивација да би могли да покренемо сву ту машинерију у њима и да би се разгалио у њима тај адреналин јако битан на самом такмичењу", каже Александар Стојиљковић, Андријин и Николин отац и тренер.
У лесковачком триатлон клубу "Победник о16" који постоји годину и по дана поносни су на успехе браће Стојиљковић. Након 10 година пливања и више од 200 освојених медаља уследио је триатлон.
"Што се тиче пливања они ту ураде најбоље могуће што се тиче технике, издржљивости, самог дисања, положаја тела тако да сачувају снагу за бициклизам и трчање. "Милан Китановић,тренер пливања триатлон клуб "Победник 016" Лесковац.
Одлични ђаци, музички таленти и успешни триатлонци. Месечно препливају 100 километара, толико и трче, 6 пута је већа километража коју пређу бициклом. Андрија и Новак спремно и с нестрпљењем ишчекују викенд и балканско првенство у Бару.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.