Izvor: RTS, 11.Sep.2023, 09:58

Инцидент у Хрватској – мигранти упали у воз, избачени због агресивног понашања

Хрватске железнице потврдиле су да је неколико десетина миграната у суботу увече избачено из путничког воза на железничкој станици Плашки због, како тврде, агресивног понашања.
Јутарњи лист наводи да су машиновођа, кондуктер и путници заједничким >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << снагама избацили мигранте који су трчали по возу, викали и понашали се агресивно.
Према до сада доступним информацијама, путнички воз који се кретао из Сплита према Загребу са 70 путника у станицу Плашки стигао је у суботу у 18 сати и 55 минута.
Након што су отворена врата воза, према њему је трчећи кренула група од стотињак окупљених миграната. Они су покушали на више врата да уђу у воз притом галамећи.
Једна група миграната која је ушла у воз викала је, трчала кроз вагоне и агресивно се понашала, наводи Јутарњи лист.
На то су реаговали кондуктер, машиновођа и путници који су након десетак минута ту групу миграната успели да истерају из воза.
Како преноси Јутарњи лист, мигранти нису напали путнике, нити је дошло до физичког окршаја. Мигранти су избачени због агресивног понашања.
Начелник општине Плашки: Повећан број миграната, мештани осећају нелагоду Начелник општине Плашки Перо Дамјановић каже како нема званичних информација о овом инциденту.
Према његовим речима, мигранти свакодневно из Плашког путују возом, а полицајци редовно надзиру ситуацију у месту, као и да до сада није било инцидената.
Ипак, Дамјановић наглашава како се у последње време знатно повећао број миграната који пролазе кроз Плашки, што код мештана ствара нелагоду, а мигранти у месту за собом остављају већу количину смећа.
Иако није дошло до физичког напада, ово се може сматрати најозбиљнијим инцидентом у којем су учествовали мигранти. Наиме, ово је први пут да су грађани морали да делују како би смирили мигранте, закључује Јутарњи лист.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.