Izvor: RTS, 08.Sep.2023, 23:53

Идентификовани посмртни остаци још двоје погинулих у нападу на куле "близнакиње"

Остаци још двоје људи који су погинули у нападу 11. септембра 2001. године на Светски трговински центар су идентификовани, саопштиле су америчке власти.
Идентификовани су посмртни остаци мушкарца и жене који су били жртве терористичког напада који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је пре више од 20 година потресао Америку, али и читав свет.
Медицински истражитељ из Њујорка успео је да повеже посмртне остатке са 1.649 жртава из Светског трговинског центра, што је мукотрпан процес који се ослања на најсавременије технике секвенцирања ДНК, пренео је АП.
Напредак у технологији секвенцирања, укључујући повећану осетљивост тестова и брже време обраде, омогућио је идентификацију посмртних остатака, рекли су званичници.
Две последње идентификације су прве од септембра 2021. године, рекли су званичници. Пре тога, последња идентификација је извршена 2019. године.
Више од 1.000 остатака од напада 11. септембра 2001. тек треба да буде идентификовано. Они се чувају у Националном меморијалу и музеју 11. септембра, на локацији Светског трговинског центра.
Главни градски лекар Џејсон Грејем рекао је да су званичници посвећени испуњавању свог обећања да ће породицама вратити посмртне остатке свих жртава напада.
У нападу припадника Ал Каиде на Светски трговински центар 11. септембра 2001. погинуло је готово 3.000 људи када су авиони срушили две куле центра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.