Јапан поручио Светској трговинској организацији да је неприхватљива кинеска забрана увоза јапанских производа

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 08:00

Јапан поручио Светској трговинској организацији да је неприхватљива кинеска забрана увоза јапанских производа

Јапан је поручио Светској трговинској организацији (СТО) да је потпуно неприхватљиво то што је Кина забранила увоз свих јапанских морских плодова након што је почело испуштање пречишћене радиоактивне воде из оштећене нуклеарне електране „Фукушима“, саопштило је јапанско >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << министарство спољних послова. Фото: Танјуг/Shohei Miyano/Kyodo News via AP, File Јапан је, као реакцију на кинеско саопштење упућено СТО 31. августа, у којем обавештава да је забранила увоз јапанских морских плодова, истакао да ће своје ставове о томе предочити релевантним одборима СТО и позвао је Кину да одмах укине ту забрану.
Поједини јапански званичници наговестили су могућност подношења притужби СТО због кинеске забране увоза морских плодова, пренео је Ројтерс.
Амерички амбасадор у Јапану рекао је прошле седмице да ће САД то подржати.
Јапанско министарство иностраних послова навело је у понедељак у одвојеном саопштењу да је Јапан такође затражио од Кине да се одрже разговори о забрани увоза према условима трговинског споразума Регионалног свеобухватног економског партнерства (РЦЕП).
„Јапан се нада да ће Кина одржати разговоре са јапанском страном што је пре могуће и поново испитати своје мере у складу са својим обвезама према споразуму РЦЕП“, истиче се у саопштењу.
Јапан је прошлог месеца почео да испушта пречишћену радиоактивну воду из оштећене нуклеарне електране Фукушима у Тихи океан на основу одобрења Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА), а тај процес, како је најављено, требало би траје око 30 година.
Egipat privatno otkupio skoro pola miliona tona ruske pšenice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан поручио Светској трговинској организацији да је неприхватљива кинеска забрана увоза јапанских производа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.