Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 17:22

Литванија декласирала Грчку за пласман у четвртфинале Светског првенства

Кошаркаши Литваније убедљиво су данас савладали Грчку резултатом 92:67 и тако обезбедили пласман у четвртфинале Светског првенства. Фото: Танјуг/AP/Michael Conroy Грчка је била у мечу све до треће деонице, кад је нагло пала, а Литванци су то знали да искористе и на крају убедљиво поразили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ривала.
Рокас Јокубаитис је предводио Литванију са 19 поена, 18 је дао Игнас Браудеикис, а по 15 Елмантас Бенџијус и Јонас Валанчијунас.
Грчкој није помогла одлична партија Томаса Волкапа који је постигао 21 поен, а уз њега је двоцифрен једини био Јанулис Ларенцакис са 17.
Литванија ће у последњем колу друге фазе играти против Сједињених Америчких Држава и та утакмица ће одлучити ко ће бити први у Ј групи, која се укршта у четвртфиналу са групом у којој је и Србија.
Грчка је поразом изгубила све шансе да се директно пласира на Олимпијске игре, а сад јој следе мечеви за разигравање од 9. до 16. места.
Košarkaši Letonije napravili iznenađenje i pobedili Španiju na Mundobasketu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Литванија декласирала Грчку за пласман у четвртфинале Светског првенства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.