Izvor: RTS, 01.Sep.2023, 09:38

Председник обишао реновирану ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" у Батајници

Председник Александар Вучић, поводом почетка нове школске године, обишао је реновирану зграду ОШ “Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници. Пожелео је ђацима срећан почетак нове школске године и поручио да буду вредни, да науче много и да постанету озбиљни, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одговорни и поштени људи.
Ђаци школе “Светислав Голубовић Митраљета” извели су драмски и културно-уметнички програм.
"У школи ће вам бити супер, имаћете другаре, али морате да учите и да будете вредни да бисте могли да будете све што пожелите, спортисти, председници", рекао је Вучић након свечаности приређене поводом почетка школске године, а током обиласка прва четири разреда и разговора са првацима и њиховим учитељима.
"Будите од данас вредни да се сви вама поносе", поручио је председник првацима.
Ученици и учитељи су изразили задовољство новим изгледом школе и условима за учење.
Председник је подсетио да је у ту школу уложено 3,5 милиона евра и нагласио да му изгледа да је данас све много лепше него када је он ишао у школу.
Нагласио је да је срећан што види ентузијазам наставника и учитеља да уче и васпитавају децу.
Са председником су прваке обишли и министарка Славица Ђукић Дејановић и градоначелник Београда Александар Шапић, као и челници општине Земун.
Шапић: Ученицима "Митраљете" обезбеђени одлични услови за школовање Градоначелник Београда Александар Шапић пожелео је свим ученицима срећан почетак нове школске године.
"Мислим да је ова школа данас сасвим добро опремљена. И може да служи за пример. Заиста имају услове, не само једнаке као и остали Београђани, већ и много боље", истакао је Шапић.
Захвалио се и извођачима радова који су реновирали школу и свима који су дали свој допринос да ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" прими ђаке на време.
Реконструкцијом и доградњом школе обухваћена је санација темеља постојећег објекта, надзидана је још једна етажа, дограђен део објекта, постављен нови кров фискултурне сале и улаз, замењена комплетна фасадна и унутрашња столарија, урађена нова фасада и уграђен лифт.
Постављене су и нове инсталације водовода и канализације, а инсталиране су и електроенергетске, телекомуникационе и сигналне инсталације.
Обновљене су постојеће саобраћајнице и паркинг и уређено школско двориште.
Током обнове објекта школе извршена је и замена постојећег енергента лож-уља природним гасом. Постављена је нова јавна расвета на простору целог школског дворишта и спортских терена.
Укупна површина објекта након реконструкције и доградње је 5.188 метара квадратних, а уговорена вредност свих радова износи 340.746.000 динара без ПДВ-а.
Основна школа "Светислав Голубовић Митраљета" изграђена је 1969. године, а њена обнова започета претпрошле године због бројних проблема окончана је тек сада. Ученици "Митраљете" зато су наставу похађали у две основне школе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.