Izvor: RTS, 31.Avg.2023, 14:51

Радна група за увођење Амбер алерта, како ће грађани бити обавештавани о несталој деци

На састанку радне групе за увођење система за хитно обавештавање јавности о нестанку малолетног лица (Амбер алерт), размотрени су досад предузети кораци на успостављању овог система који ће у Србији носити назив "Пронађи ме!“.
Државни секретар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << МУП-а Данило Стевандић је истакао да је Министарство израдило Инструкцију о поступању полицијских службеника у случају пријаве нестанка малолетног лица и начину хитног обавештавања јавности, која дефинише јасне и прецизне кораке активирања и функционисања система.

У сарадњи са Министарством информисања и телекомуникација и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије, како је рекао, почео је рад на изради платформе за хитно обавештавање јавности.
Стевандић је прецизирао да би грађани о нестанку малолетног лица, према до сада договореним критеријумима, требало да буду обавештавани СМС порукама, прекидом телевизијских и радио-емисија, као и кајронима на ауто-путу, аеродромским, аутобуским и железничким станицама.
Државни секретар је још једном подвукао важност међуресорне сарадње свих учесника овога процеса како бисмо за резултат имали ефикасан систем и захвалио свим члановима радне групе на досадашњем залагању.
У радној групи за увођење система "Пронађи ме!“, коју је фебруара ове године, формирао министар унутрашњих послова Братислав Гашић, представници су више ресорних министарстава, Центра за несталу и злостављану децу и удружења „Астра“.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.