Кошаркаши Србије убедљиво победили Јужни Судан на Светском првенству у Манили

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 12:33

Кошаркаши Србије убедљиво победили Јужни Судан на Светском првенству у Манили

Кошаркашка репрезентација Србије победила је данас селекцију Јужног Судана резултатом 115:83 (30:20, 26:19, 27:26, 32:18) у мечу последњег, трећег кола групе Б на Светском првенству у Манили. Фото: Танјуг/AP Photo/Aaron Favila Најефикаснији у селекцији Србије био је Никола Јовић, који је постигао 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поена, док је Богдан Богдановић додао 23. Никола Милутинов је постигао 17 поена и имао је 10 скокова. У пораженом тиму најбољи је био Дут Јок Качуол са 21 поеном.
Кошаркаши Србије Филип Петрушев и Алекса Аврамовић били су на клупи за резерве, али нису улазили у игру. Србија је освојила прво место у групи Б са шест бодова. Јужни Судан има четири, Порторико три, а Кина два бода. Коначан пласман на табели групе Б биће познат после меча Кина – Порторико, који је на програму данас од 14 часова.
Србија ће у другој фази на СП играти у групи И са селекцијама Италије, Доминиканске Републике и другопласиране репрезентације из групе Б. Србија је у другу фазу Мундобаскета пренела шест бодова, колико има и Доминиканска Република, док је Италија освојила пет.
„Орлови“ ће у петак играти са Италијом, а два дана касније са Доминиканском Републиком. Пласман у четвртфинале СП избориће два првопласирана тима из групе И. Кошаркаши Србије су добро ушли у меч и у трећем минуту повели су 12:7. Јужни Судан је серијом 7:4 у петом минуту смањио предност на 16:14. Изабраници Светислава Пешића су заиграли ангажованије у финишу прве четвртине, коју су добили резултатом 30:20.
Кошаркаши Јужног Судана су у 13. минуту пришли Србији на минус шест (32:26), али су се потом „орлови“ поенима Богдановића, Јовића и Милутинова прво полувреме решили у своју корист резултатом 56:39. Српски кошаркаши су наставили са добром игром и у трећој четвртини, а у 25. минуту било је 77:48. Међутим, Јужни Судан је у финишу треће четвртине искористио грешке „орлова“ и смањио предност на 83:65.
Србија је у 34. минуту стекла 26 поена предности (96:70), а онда је заслужено стигла до убедљиве победе, 115:83.
Zapata Miraljes: Đoković je mašina, on je jedan od najboljih igrača u istoriji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркаши Србије убедљиво победили Јужни Судан на Светском првенству у Манили се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.