Izvor: RTS, 29.Avg.2023, 08:47

Блед, Дачић на панелу о Западном Балкану - учествује и Лајчак

Mинистар спољних послова Ивица Дачић, учествује данас на Стратешком форуму на Бледу. Дачић ће бити један од говорника на панелу "Западни Балкан: Све се мења али све остаје исто?", на којем ће бити речи о перспективама региона у контексту процеса придруживања Европској >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << унији.  
Осим Ивице Дачића, на панелу ће учествовати и специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, министарка спољних послова Словеније Тања Фајон, члан Државног савета Француске Александер Адам.
Саговоринци ће бити и заменица министра за Европу и спољне послове Албаније Меги Фино, заменица премијера и министарка спољних послова привремених приштинских институција Доника Гервала Шварц, министар спољних послова Северне Македоније Бујар Османи и шеф дипломатије БиХ Елмедин Конаковић.

Панелу ће присуствовати и високи представник за БиХ Кристијан Шмит и заменик директора Европске службе за спољне послове Марко Маковец.
Првог дана Форума Председиник Европског савета Шарл Мишел истакао је да Европска унија мора да буде спремна за проширење до 2030. године и да земље Западног Балкана треба назвати будућим чланицама.
Ипак они који чекају пред вратима ЕУ, нису оптимистични.
Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је да се процесу придруживања ЕУ не назире крај.
"Стално се померају стативе тог гола у који треба да забијете лопту. И то је нешто што фрустрира", наводи Брнабићева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.