Izvor: RTS, 26.Avg.2023, 09:36

Тројица оптужених из словеначке ћелије Кавачког клана пуштени из притвора

Окружни суд у Љубљани пустио је из притвора три особе које наводно припадају словеначкој ћелији Кавачког клана, након што су платили кауцију у висини од 5.000 евра. Још тројица оптужених имају могућност плаћања кауције.
Окривљени Д. М., Д. М. и Е. К. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << већ су изашли из притвора после 15 месеци, а С. Б. који је био у кућном притвору, С. П. и С. К. биће пуштени уз кауцију, пипе Вечер, а преноси Радио-телевизија Словеније.
Са предлогом одбране да се оптужени пусте уз кауцију сагласио се и подносилац оптужнице, тужилац Јоже Левашич из Специјалног државног тужилаштва. 
Према информацијама портала 24ur.com, након пуштања тројице окривљених, полиција је подигла степен угрожености тужиоцу Матеји Гончину.
У Генералној управи полиције су објаснили да не могу да саопштавају податке о томе, јер се ради о заштићеним полицијским подацима.
Како преносе словеначки медији. К. К., његов брат Б. К. и Д. К., наводни вођа словеначке ћелије клана, остају у притвору. У кућном притвору остаје и М. К. Они су, како је саопштило тужилаштво, наведени као веома високи позиционирани у словеначкој ћелији злогласног Кавачког клана.
У притвору су и Д. Т., који је држављанин БиХ, и М. Р., држављанин Србије. Оптужени Д. П. једини се у овом предмету брани са слободе.
У предмету Кавачки клан, оптужница терети 22 оптужена да су, најмање од децембра 2018. до маја 2021. године, у оквиру хијерархијски организоване криминалне групе били умешани у трговину дрогом великих размера на територији више држава.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.