Izvor: RTS, 24.Avg.2023, 20:41

Путин о Пригожину: Талентована особа, која је у животу правила озбиљне грешке

Руски председник Владимир Путин описао је шефа компаније "Вагнер" као талентовану особу, која је у животу правила озбиљне грешке. Пригожин и још девет особа страдали су у удесу авиона недалеко од Москве. Узрок пада летелице још није познат.
"Дуго >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сам познавао Пригожина, још од почетка деведесетих. Био је човек компликоване судбине, и током живота је правио озбиљне грешке... Био је талентована особа и бизнисмен", рекао је Путин.
Пригожинов авион "ембраер легаси" (Embraer Legacy) који је летео од Москве ка Санкт Петербургу није показивао никакве проблеме све до последњих 30 секунди лета када је почео нагло да губи висину.
Поред оснивача компаније Јевгенија Пригожина, у авиону су били Дмитриј Уткин, Валериј Чекалов, Сергеј Пропустин, Јевгениј Макарјан, Александар Тотмин, Николај Матусејев и три члана посаде.
Путин је, такође, рекао да се Пригожин, на дан несреће, вратио из Африке.
"Увек је постизао оно чему је тежио, укључујући и заједничке циљеве", рекао је руски председник.
Пригожин је погинуо две месеца после побуне "Вагнера" и краткотрајног "Марша на Москву", који је ова војна формација покренула незадовољна сарадњом са руским министарством одбране.
"Вагнеровци" су, убрзо, одустали од похода на престоница, а шеф те компаније је, после тајних преговора са Москвом и белоруским председником Александром Лукашенком, уточиште пронашао у Белорусији.
Последњи пут, у јавности се појавио током боравка у Африци.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.