Путин: БРИКС се залаже за мултиполарни светски поредак

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 13:14

Путин: БРИКС се залаже за мултиполарни светски поредак

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас у видео-обраћању на самиту БРИКС-а, да се та организација залаже за мултиполарни светски поредак заснован на међународном праву и принципима Уједињених нација. Фото: Танјуг/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Путин је истакао да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се петорка која чини БРИКС – Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка – с правом етаблирала на глобалној арени као ауторитативна структура. Положај организације стално јача, а њен ток одговара тежњама већег дела међународне заједнице, навео је он.
Говорећи о сукобу у Украјини, он је истакао да тешка криза у Украјини изазвана жељом низа западних држава да сачувају своју хегемонију у свету.
Путин је рекао да су акције Русије у Украјини биле продуктивне у једном – „ставиле су тачку на рат кијевског режима, којег подржава Запад, против људи у Донбасу“, преноси ББЦ. Он је захвалио колегама из БРИКС-а које покушавају да помогну у решавању конфликта у Украјини и да се пронађе решење мирним путем.
Путин је позвао земље БРИКС-а да повећају трансакције у националним валутама и међубанкарску сарадњу, као и да се оснује стална комисија за транспорт, која би се, између осталог, бавила и логистиком, преноси РИА Новости.
Русија рачуна на интензивирање сарадње земаља БРИКС-а у области истраживања и спремна је да дели технологије, нагласио је Путин. Наредни самит БРИКС-а ће бити одржан у октобру 2024. године у Казању, најавио је председник Русије.
Uhapšen muškarac jer je bacao kamenje na helikopter za gašenje požara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: БРИКС се залаже за мултиполарни светски поредак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.