Си: Чланице БРИКС-а ће промовисати праведнији светски поредак

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Avg.2023, 20:33

Си: Чланице БРИКС-а ће промовисати праведнији светски поредак

Председник Кине Си Ђинпинг поручио је данас да ће чланице БРИКС-а улагати напоре у промовисање праведнијег светског поретка. Фото: Танјуг/AP Photo/Themba Hadebe „Наставићемо да развијамо стратешко партнерство унутар БРИКС-а, ширимо модел БРИКС-а, промовишемо процес експанзије, јачамо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јединство и сарадњу са другим земљама са тржиштима у развоју и са земљама у развоју, као и да промовишемо мултиполарност у свету и демократизацију међународних односа“, навео је Си у изјави коју је на самиту БРИКС-а у Јоханесубургу прочитао кинески министар трговине Ванг Вентао, преноси ТАСС.
Додао је да ће чланице БРИКС-а стремити ка томе да се успостави праведнији светски поредак и мултиполарност.
„Кина ће сарађивати са свим државама како би убрзала сарадњу у оквиру Иницијативе за глобални развој“, навео је Си.
Lula: BRIKS-u nije cilj da kontrira drugim međunarodnim organizacijama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Си: Чланице БРИКС-а ће промовисати праведнији светски поредак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.