Izvor: RTS, 20.Avg.2023, 07:20

Вучић данас у Будимпешти са највишим званичницима Мађарске и председником Турске

Председник Србије Александар Вучић наставља посету Мађарској. Данас ће се у Будимпешти састати са премијером и председницом Мађарске, Виктором Орбаном и Каталин Новак, као и са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.
Председник Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Александар Вучић састао се у суботу у Будимпешти са председницом Мађарске Каталин Новак кнезом Албертом Другим од Монака, на церемонији отварања Светског првенства у атлетици.

Вучић је на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav" навео да је то најбоље место за почетак разговора о великим будућим заједничким пројектима.
Председник Србије је претходно у Преображенској цркви у Сентандреји присуствовао и богослужењу поводом Преображења, крсне славе те цркве.
Он је од епископа будимског Лукијана примио орден првог реда Епархије будимске, који је установљен и обновљен поводом великих заслуга председника Вучића за српски народ у Мађарској и Румунији и његовог личног доприноса и доприноса српске државе за дијаспору.
Вучић борави у Мађарској поводом Дана државности те земље и отварања Светског првенства у атлетици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.