Izvor: RTS, 19.Avg.2023, 19:32

Косовска Митровица, одређен притвор Небојши Виријевићу

Небојши Виријевићу из Лешка одређен је притвор од месец дана, по одлуци судије на данашњем саслушању у Основном суду у Митровици, јавља дописник РТС-а.
Адвокат Небојша Влајић, бранилац јуче ухапшеног Небојше Виријевића, најавио је жалбу на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одлуку суда о притвору.

Оценио је да је одлука погрешна и непотребна, јер се њоме фаворизује и штити централна власт.
Виријевић је ухапшен јуче у Лешку под оптужбом и по пријави заменика министра за заједнице и повратак у влади у Приштини Радојице Радомировића, да му је претио када је покушао да уђе у општинску зграду у Лепосавићу.
Канцеларија за КиМ: Политички процеси сведоче о опасним намерама Куртијевог система Одређивање једномесечног притвора Небојши Виријевићу још једна је манифестација бруталности Куртијевог политичког правосуђа, чији је задатак гушење сваке слободе и права на манифестовање политичке воље српског народа на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Политички процеси и драконски третман против припадника српског народа, који су на миран и демократски начин устали у одбрану својих основних људских права, сведоче не само о природи друштвеног система који је Курти инсталирао, већ и о његовим опасним намерама, истиче се у саопштењу.
Канцеларија указује да кроз систематски прогон Срба без икаквог основа и покрића, Приштина читавом једном народу поручује да нема право на постојање, и то се све догађа пред очима међународних представника на Косову и Метохији, чијом су несхватљивом толеранцијом за починиоце насиља насилници заправо охрабрени да појачају своје деловање.
Српска листа: Међународна заједница ћути на антисрпске акције Приштине Српска листа оценила је да је циљ, како наводе, подршке међународне заједнице антисрпским акцијама приштинских власти, да се Срби по сваку цену натерају да учествују на изборима, а да специјалне јединице остану на северу КиМ и поручила да српски народ неће прихватити изборе под претњама, уценама и притиском.
У саопштењу поводом одлуке да Виријевићу буде одређен притвор, наводи се да "срамно, узастопно ћутање међународне заједнице" на политички монтиране судске процесе у којима се без икаквих доказа часни Срби стављају у притвор "јасно говори да се те антисрпске акције спроводе уз подршку неких из међународне заједнице".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.