Izvor: RTS, 16.Avg.2023, 08:17

Дан жалости у ФБиХ и РС због троструког убиства у Градачцу

Због троструког убиства у Градачцу проглашен је дан жалости у Федерацији БиХ и Републици Српској. Веће министара БиХ није имало кворум за доношење одлуке о дану жалости на нивоу целе земље, па су владе два ентитета донеле одвојене одлуке.
У Федерацији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Босне и Херцеговине и Републици Српској је дан жалости због троструког убиства у Градачцу. Мушкарац је у петак убио своју супругу и још двоје људи, након чега је извршио самоубиство.
Веће министара БиХ, због недостатка кворума, није изгласало да се на целој територији земље прогласи дан жалости, па су владе ФБиХ и РС у понедељак донеле одвојене одлуке.
Сарајево филм фестивал саопштио је данас неће бити одржане најављене филмске пројекције због дана жалости у Босни и Херцеговини.
У Градачцу, у којем се злочин догодио, од суботе је проглашена тродневна жалост.
Тужилаштво у Тузли спроводи обимну истрагу догађаја пре, током и након троструког убиства у Градачцу, када је мушкарац убио своју супругу и два мушкарца, оца и сина које је познавао, и потом извршио самоубиство пред полицијом.
Грађани су у понедељак у више градова у Босни и Херцеговини изашли на протесте против насиља над женама. На протесту у Сарајеву, окупило се више хиљада људи, а грађани су се окупили и у Градачцу, Тузли, Зеници и Мостару.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.