Izvor: RTS, 12.Avg.2023, 16:57

Настављено саслушање хулигана у Атини, породица убијеног младића поднела захтев за посебну истрагу о убиству

Суд у Атини наставио је са узимањем исказа хулигана који су учествовали у нередима у којима је страдао 29-годишњи младић. Почело је и прикупљање ДНК ухапшених навијача. Породица убијеног младића поднела је суду захтев за посебну истрагу о околностима убиства. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Настављено је саслушање ухапшених хулигана који су у понедељак учествовали у сукобу навијача Динама из Загреба и атинског АЕК-а у којима је страдао један младић.
Данас би требало да буде саслушано 30 приведених навијача, док ће се од 45 особа које су приведене исказ узети сутра. Укупно је приведено 105 хулигана, већина су држављани Хрватске.
Грчки јавни сервис ЕРТ преноси да је, због анализа, почело и узимање ДНК свих приведених хулигана.
У суду се са адвокатима појавио и брат убијеног младића. У краткој изјави новинарима поручио је да само тражи правду за свог брата.
Како преноси ЕРТ, породица убијеног младића је поднела суду захтев за посебну истрагу о околностима убиства.
Медији: Круг главних осумњичених сведен на пет особа Грчки медији су објавили да је истрагом круг главних осумњичених сведен на пет особа, и то на тројицу грчких држављана, једног Хрвата и једног Албанца.
Према полицијским изворима, са кључног видео-снимка, али и са других снимака сигурносних камера, као и са фотографија, починиоци се не могу идентификовати јер носе шлемове, фантомке и капуљаче.
Оптужени хулигани су углавном тврдили да су били на погрешном месту у погрешно време и да нису умешани у инциденте.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.