Отворен конкурс за седму генерацију Светионика знања

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Avg.2023, 16:10

Отворен конкурс за седму генерацију Светионика знања

Конкурс за учеснике Светионика знања, традиционалног такмичење средњошколаца из 12 локалиних заједница Србије, које се спроводи у организацији Светионика знања и Асоцијације за афирмацију културе, отворен је до 10. септембра. Фото: Pexels/Nubia Navarro (nubikini) Светионик знања окупља 48 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << средњошколаца, чинећи тимове од четири ученика треће и четврте године средње школе, који ће моћи да раде под пажљивим вођством ментора и координатора из омладинских организација, са фокусом на развој пројектних идеја које ће имати позитиван утицај на њихове заједнице, наведено је у саопштењу организатора такмичења.
Теме на којима ће тимови радити ове године су разноврсне и кључне за будућност друштва, од информационих технологија, заштите животне средине, јавног здравље, па до друштвене одговорности и активизма, а осим локалних иницијатива, средњошколци ће имати прилику да размене искуства на семинару заказаном од 22. до 24. септембра у Крагујевцу.
Њихови финални пројекти ће бити представљени на завршном догађају од 1. до 3. децембра у Бајиној Башти. Ове године право учешћа на кокурсу имају сви талентовани средњошколци треће и четврте године, чија су интересовања усмерана ка локалној заједници, писању пројеката и активизму из следећих градова: Бајине Баште, Београда, Крагујевца, Чачка, Зајечара, Лесковца, Шабца, Беле Цркве, Ћуприје, Ниша, Вршца и Врања.
Пројекат се остварује у организацији Светионика знања и Асоцијације за афирмацију културе, захваљујући подршци Министарства туризма и омладине Србије.
Како је наведено, конкурс за учеснике је отворен до 10. септембра, а изабрани кандидати ће бити обавештени до 13. септембра о финалном одабиру.
Grujičić: Sledeće godine zakon o zabrani pušenja u zatvorenom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отворен конкурс за седму генерацију Светионика знања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.