Izvor: RTS, 09.Avg.2023, 21:05

САД: Бивши играч НФЛ осуђен за удес у којем је погинула Тина Тинтор, пореклом из Србије

Бивши играч америчког фудбала (НФЛ) Хенри Рагс Трећи осуђен је у САД на најмање три године затвора због саобраћајне несреће 2021. године, у којој је погинула Тина Тинтор, пореклом из Србије.
Судија Џенифер Шварц осудила је Хенрија Рагса на максималну >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << казну од 10 година затвора, са могућношћу условног ослобађања након одслужене најмање три године, преноси Њујорк тајмс.

Истрагом је утврђено да је Рагс 2. новембра 2021. године возио свој спортски аутомобил брзином од преко 250 километара на сат, и ударио у аутомобил Тине Тинтор (23), која је погинула.
Рагсу је измерено 0,16 промила алкохола у крви, што је двоструко више од дозвољене законске границе у савезној држави Невади.
Као део споразума са тужилаштвом, Рагс се у мају изјаснио кривим у Окружном суду у Невади по тачки за вожњу под утицајем алкохола, која је резултирала смрћу Тине Тинтор, и по тачки за убиство из нехата.
Тужилаштво је одбацило три првобитне оптужбе - за несавесну вожњу и вожњу под дејством недозвољених супстанци која је довела до телесних повреда са смртним исходом, и оптужбу за поседовање оружја под дејством дроге или алкохола.
Рагс је могао да се суочи са више од 50 година затвора да је осуђен по свим тачкама иницијалне оптужнице.
"Ниједна казна никада неће вратити Тину и њеног пса Макса, али се надамо да ће сви извући поуку из ове несреће, тако да ниједна друга породица не пати као ми", наводи се у саопштењу адвоката породице Тинтор.
Од несреће, Рагс је био у кућном притвору под строгим надзором након што је положио кауцију од 150.000 долара, али време у притвору неће му бити урачунато у затворску казну.
У удесу је повређена и Рагсова девојка, Киара Килго-Вашингтон, која се у тренутку несреће налазила на месту сувозача.
Породица Тинтор, Срби избегли из Хрватске, потврдила је 2021. године за британски Дејли мејл да су преживели рат и дошли у САД као 2001. године, када је Тина имала три године, а са Тином су дошли и њен брат Ђорђе и мајка Биљана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.