Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 20:13

Италијански мафијаш имао тајни живот на Крфу: Радио као кувар, одала га победа Наполија

Након једанаест година бекства, ухапшен је један од најтраженијих италијанских криминалаца Винћенцо ла Порта. Одала га је љубав према локалном фудбалском клубу, чију је победу у Серији А прославио на Крфу.
Винћенцо ла Порта је снимљен на Крфу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << како слави на балкону, пошто је његов тим из Наполија освојио првенство Серије А пре неколико недеља.
Истражитељи су га, наиме, уочили међу навијачима и кренули на острво, где су га пратили. У једном тренутку блокирали су га на улици док је возио скутер.
"Издала га је његова страст према фудбалу и Наполију", наводи се у саопштењу полиције.
Овај шездесетогодишњак је, како наводе медији, блиско повезан са мафијашком организацијом Камора, са седиштем у Напуљу. Осуђен је због злочиначког удруживања, утаје пореза и преваре.
Након што се у суботу појавио пред тужиоцем, одређено му је задржавање до одлуке апелационог суда о његовој екстрадицији у Италију. Италијанске власти траже да се он врати како би могао да одслужи 14-годишњу затворску казну.
Ла Порта је, иначе, ухапшен у близини ресторана у којем је наводно радио као кувар. Његов адвокат је рекао да је засновао нову породицу у Грчкој и да не жели да буде изручен. У Грчкој, према његовим речима, има деветогодишњег сина и болује од срца. Ако буде изручен, он и његова породица ће бити уништени, рекао је адвокат.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.