Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 20:13

Трамп: Нема шансе да ћу добити поштено суђење са овим судијом

Бивши амерички председник Доналд Трамп жали се да "нема шансе да ће добити поштено суђење", најавивши да ће тражити изузеће додељене судије Тање Чуткан. Трамп се, наиме, терети за покушаје поништавања резултата председничких избора у САД 2020. године. Он тврди да није >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << крив.
Специјални тужилац Џек Смит подигао је у уторак нову оптужницу против Трампа, која се састоји из четири тачке у којима се бивши председник оптужује за превару САД, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.

Он се пред судом изјаснио да није крив, а након завршетка саслушања изјавио је да су оптужбе против њега "прогон политичког противника". Да подсетимо, Трамп покушава да поново обезбеди номинацију Републиканске странке и да буде кандидат на председничким изборима.
На својој друштвеној мрежи Truth social таргетирао је федералну судију која му је додељена, Тању Чуткан.
"Нема шансе да ћу добити поштено суђење са судијом која ми је 'додељена'", навео је Трамп, додајући да планира да тражи њено изузеће, као и промену локације на којој се врши саслушање.
Трампов адвокат Џон Лауро је у телевизијским гостовањима бранио поступке бившег председника у периоду након пораза на изборима 2020, наводећи да је била реч о апелима, а не директивама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.