Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 07:39

Последице невремена у Београду – две заглављене особе спасене из возила, ветар носио кров са зграде парламента

У Београду je за пола сата у суботу пало од 30 до 50 литара кише по метру квадратном, што је количина која се просечно из облака изручи за месец дана. Милош Миленковић помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуаиције МУП-а >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије каже за РТС да су у Београду спасене три особе, од којих су две биле заглављене у возилу. На територији целе земље интервенисано је на 75 локација.
У многим деловима престонице падао је град, ветар је обарао дрвеће, носио контејнере, а бујице су потопиле и улице и аутомобиле. Милош Миленковић наводи да су током суботе ватрогасци-спасиоци били ангажовани на 39 локација у Београду где је учествовао 91 припадник тог сектора.

Миленовић каже да су вaтрогасци-спасиоци уклањали стабла са коловоза, црпели воду, као и уклањали лимене и друге кровне конструкције а услед олујног ветра који је наступио спасене су три особе.
Како је напоменуо, од тога су избављене две особе заглављене у возилу у Улици Марка Челебоновића на Новом Београду.
Додао је да су, између осталог, уклоњени делови крова са зграде Поштанске штедионице и Скупштине Србије.
Што се тиче шире територије Србије, Милековић каже да су припадници Сектора за ванредне ситуације интевенисали су на 75 локација и то у Севернобачког, Јужнобачког, Севернобанатског, Средњебанатског, Борског, Шумадијског, Зајечараског и Јабланичког округа.
Нагласак је, каже, као и у Београду био на техничким интевренцијама, а није било потребе зе евакуцијом и спасавањем.
Према његовим речима, на три места интревеснисано је због пожара изазваног громом у Ечки и Тителу.
Рени бунари били без струје У Београду су током невремена рени бунари остали без струје. Дарко Главаш секретар Секретријата за ванредне ситуације Града Београда каже за РТС део Чукарице и Новог Београда остали без струје па је самим тим и било угрожено водоснабдевање новобеоградске стране Саве, Земуна и Бежанијске косе.

Навео је да се вода са Чукарице преусмеравала ка Новом Београду али да су екипе Електродистрибуције Београд брзо решила проблеме са нестанком струје.
Главаш каже да је тренутна ситација са снабедавњем струјом стабилна. "Остало је неколико стотина потрошача без струје у централном деловима као и рубним деловима града у Лазревцу, Обреновцу. Екипе ЕДБ-а откањају кварове".
Истиче да се не очекују изливања на токовима Саве и Дунава, осим могућих проблема у вези са успорењем тока Саве.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.