Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 12:23

Абазовић на консултацијама код Милатовића: УРА за нову владу што пре

Лидер Грађанског покрета УРА и председник техничке владе Дритан Абазовић рекао је, после консултација код Јакова Милатовића на Цетињу, да ће време показати да ли постоји већина за формирање нове владе. Ако не буде већине за избор нове власти, предложићемо неки >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << модел за њено конституисање, рекао је Абазовић.
Дритан Абазовић је рекао да се УРА понаша фер и одговорно. "Желимо свима пуно среће, али не можемо да завршимо посао за друге. Наметнули су се као супермени, сад баш и није тако. И шта сад, неко други им је крив? Нек направе (владу), свима желим пуно успјеха", казао је Абазовић.
Абазовић је, након консултација са шефом државе Јаковом Милатовићем о мандатару за састав владе, рекао да УРА навија да се нова извршна власт састави што пре.
"Очекивали смо да се ово заврши што прије, али још не треба губити наду... Понашамо се крајње одговорно и фер. Желимо свима пуно среће, али не можемо да завршимо посао за друге. Наметнули су се као супермени, сад баш и није тако. И шта сад, неко други им је крив? Нек направе (владу), свима желим пуно успјеха", рекао је Абазовић новинарима у Резиденцији председника на Цетињу.
Он је навео да подршку ГП УРА за формирање владе не могу имати они који не разговарају с његовом партијом.
"Ми себе видимо у 45. влади. Што се прије формира 44. влада, то ће прије доћи до 45. владе. Врло је једноставно", додао је Абазовић.
Абазовић је поручио да ће ГП УРА, ако не буде већине за избор нове власти, предложити неки модел за њено конституисање. Међутим, он није желио да прецизира о ком моделу је реч.
Иако има месец да одреди мандатара, Јаков Милатовић најављује - одлуку ће донети за петнаестак дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.